пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

Корпоративному ресурсу шкільних бібліотек Херсону - бути!

Сьогодні у обласній бібліотеці для дітей, в рамках тренінгового курсу ІКТ, працювала творча група у складі завідувачів шкільних бібліотек - лідерів у впровадженні інформаційно-комп'ютерних технологій, на чолі з бібліотекарем-методистом методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради Н. І. Ревуцькою.

  
Питання, що обговорювалося: створення шкільними бібліотеками міста власних веб-ресурсів.
   
Ухвалені рішення:
1) Кожній шкільній бібліотеці міста рекомендувати подати матеріали для створення та наповнення презентаційної сторінки бібліотеки на шкільному веб-сайті. Відомості, які повинна містити така сторінка:
- загальна інформація про бібліотеку (коли була створена, який має фонд та його загальна характеристика за видами документів; час роботи для читачів; правила користування бібліотекою - у викладенні для школярів та їхніх батьків; характеристика основних напрямків та пріоритетів у роботі бібліотеки; перелік основних, традиційних (тих, що із року в рік проводяться - хоч і у різній формі та щоразу під новою назвою - заходів, як от : посвята першокласників у читачі, конкурси дитячого читання, комплекси заходів до предметних тижнів тощо);
- фотографії бібліотеки та з її заходів (незалежно від місця їх проведення), для ілюстрування інформаційного матеріалу.
- посилання на власний веб-сайт/ блог шкільної бібліотеки/ на корпоративний блог шкільних бібліотек м. Херсон.


2) Створити такий корпоративний проект - вірогідно, на платформі даного ресурсу.
З цією метою:
- учасники творчої групи приєднуються як співавтори до даного веб-проекту з правами адміністраторів;
- учасники творчої групи беруть на себе зобов'язання підготувати для блогу перші дописи - для розміщення їх у тестовому режимі та відпрацювання навичок роботи з блогом.
3) З метою уникнення дублювання в роботі шкільних бібліотек, а також підвищення її якості на платформі корпоративного блогу сформувати колекцію посилань на ресурси, корисні та необхідні з точки зору інформаційної підтримки навчального процесу та освітньої діяльності школярів (предметно-тематичні комплекси; повнотекстові веб-ресурси - електронні бібліотеки; веб-ресурси, що публікують методичні матеріали на допомогу вчителям та шкільним бібліотекарям).
Розподілити між усіма біліотеками міста такі предметно-тематичні комплекси, з тим, щоб відбір, оновлення та поповнення матеріалів для них було закріплене за певним бібліотекарем, а використання здійснювалось усіма учасниками корпоративного об'єднання спільно.
4) Започаткувати у блозі так званий "банк ресурсів" - рубрики, у яких акумулюватимуться власні напрацювання бібліотекарів міста (розробки та сценарії бібліотечних уроків і заходів; презентації та відео), з метою взаємообміну та спільного використання.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар