четвер, 19 грудня 2013 р.

Бібліотечний модуль у системі медіаосвіти: формуємо разом

Шкільні бібліотеки Херсона включились у розробку бібліотечних медіауроків за новою програмою для 1-3 класів, розробленою спільно з обласною бібліотекою для дітей цієї осені і схваленою управлінням освіти Херсонської міської ради.
Сьогодні у обласній бібліотеці для дітей відбулася оперативно-методична нарада завідувачів бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів м.Херсон - динамічної групи "Формування і розвиток інформаційної та медіа культури школярів згідно з Державним стандартом початкової загальної освіти", в рамках реалізації міжвідомчого корпоративного проекту «Основи медіаосвіти: бібліотечний модуль».
  
Переглянути програму заходу можна за цим посиланням
           
                
  
Учасники наради ознайомились зі світовим досвідом розробки і проведення бібліотеками медіауроків та уроків інформаційної грамотності для школярів, загальними вимогами до розробки бібліотечних медіауроків за новою програмою (презентація тут). Раєвська Ірина Миколаївна, викладач кафедри теорії і методики дошкільного виховання і початкового навчання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, надала поради щодо структури традиційних та інноваційних уроків для учнів молодшої школи.

     
  
Практична робота відбувалась уже після ознайомлення учасників наради із планом діяльності на наступне півріччя - у трьох підгрупах, сформованих переважно за розташуванням шкіл (Суворовського, Дніпровського та Комсомольського районів у м. Херсон).
    

   
10 шкільних бібліотек отримали цього дня і приємну новину: 
обласна бібліотека для дітей передає для їхніх фондів добірки книжок - 95 назв, по одному примірнику кожної, із числа отриманих від видавництва "Грані-Т", а саме: ЗОШ №№ 11, 13, 15, гімназії № 20 ім. Б. Лавреньова, Комишанська ЗОШ № 26, ЗОШ №№ 32,36,44,46, НВК №56, - як подарунок на відзнаку активної співпраці з обласною книгозбірнею протягом 2013 року. 

Немає коментарів:

Дописати коментар