пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.

День відкритого читання

Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова, – що може бути достойнішим?

Хтось із мудрих сказав: „Бібліотекар – це не професія, а стан душі”. Для кожної освіченої людини, бібліотекар – це, насамперед, творча особистість, яка безкорисливо, щедро з повною віддачею служить суспільству, читачеві.

З метою підтримки і стимулювання дитячого читання як засобу формування особистості, важливого чинника духовного потенціалу суспільства, з нагоди відзначення Всесвітнього дня бібліотек в Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №55 Херсонської міської ради була проведена акція «День відкритого читання», яка включала в себе комплекс заходів:

1. Година відвертості «Кращий світ до пізнання світогляду» (зустріч з заступником директора з наукової роботи обласного художнього музею ім.Шовкунеко, мистецтвознавцем Дяченко Владиславою Василівною)
2. Зустріч-інтерв’ю «За кермом успіху» (Бебко Іван Якович) - у Обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки
3. Участь у флешмобі «Херсонщина читає Кобзаря» (спільно з Обласною бібліотекою для юнацтва ім. Б.Лавреньова)
4. Святково-розважальна програма «Привітаймо бібліотеку разом» (спільно з Обласною бібліотекою для юнацтва ім. Б.Лавреньова)
5. Книжково-ілюстративні тематичні виставки: «Даруйте людям красу»,  «Чарівна країна казок», «Прочитай. Поділись. Відгукнись», «Читай і стань розумним».
6. Бібліовізит «Час читати» (дитяча бібліотека-філія №17)

А все таки чудова наша професія.
Так, я книгар. Не лікар, не аптекар, 
Не інженер, не вчитель, не банкір… 
Я – більше: я Книгар! Бібліотекар! 
Потрібен я – всьому наперекір.
Тож ще раз щиро вітаємо Вас дорогі друзі, колеги з професійним святом. Бажаємо творчості і натхнення, щастя, добробуту та любові вам і вашим родинам. Наше свято співпадає з християнським святом Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Тож Віри Вам у власні сили, Надії на те, що наша праця буде достойно визнана, Любові наших користувачів і Мудрості у здійсненні великих планів.














Немає коментарів:

Дописати коментар