четвер, 12 березня 2015 р.

Бібліотека Академічного ліцею на Всеукраїнському вебінарі

12 березня Єжова Т.М., завідувач бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті взяла участь у Всеукраїнському вебінарі «Впровадження сучасних ІКТ в практику роботи шкільних бібліотек».

Тетяна Миколаївна у своєму виступі «ІКТ – для якісно нового рівня роботи шкільної бібліотеки. Грані співпраці шкільних та дитячих бібліотек» розповіла про досвід роботи бібліотеки Академічного ліцею з використання ІКТ та про співпрацю шкільних бібліотек міста з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки, яка є базою для вивчення інформаційних технологій та підвищення кваліфікації шкільних бібліотекарів.

До участі у вебінарі, який було організовано Інститутом модернізації  змісту освіти та Державною науково-педагогічною бібліотекою ім. В.О.Сухомлинського НАПН України, долучилися фахівці, зацікавлені у детальному висвітленні оголошеної теми та методисти  з бібліотечних фондів обласних управлінь (департаментів) освіти і науки, фахівці інститутів післядипломної педагогічної освіти та методисти науково-методичних центрів, бібліотекарі. 

На вебінарі були розглянуті наступні питання: методичне забезпечення діяльності шкільних бібліотек, електронна бібліотека як засіб формування інформаційного ресурсу, система електронних ресурсів в інформаційному просторі  Державної науково-педагогічної бібліотеки  України імені В. О. Сухомлинського, веб-ресурс шкільної бібліотеки на допомогу навчально-виховному процесу та дизайн бібліотечного простору.

Зазначені теми викликали жваве обговорення питань шкільними бібліотекарями – учасниками тренінгових програм "Основи ІКТ для шкільної бібліотеки" та "Основи ведення фахового блогу шкільної бібліотеки".

Єжова Т.М. у своєму виступі зазначила, що завдяки впровадженню інновацій, взаємодії з бібліотеками-партнерами відкриваються нові можливості розвитку шкільної бібліотеки. Вона висловила впевненість, що якісно новий рівень роботи бібліотеки забезпечується застосуванням ІКТ. Тетяна Миколаївна підкреслила, що це особливо актуально у сьогоднішніх  реаліях, а саме, враховуючи функціонування бібліотеки в умовах впровадження нових освітніх стандартів. Зокрема, у процесі трансформації шкільних бібліотек в бібліотечно-інформаційні центри.

Ознайомитась із програмою вебінару можна тут.
Запис вебінару: http://1drv.ms/1F1uVkj або: http://1drv.ms/1GuMlUY - See more at: http://vbpi.blogspot.com/2015/03/blog-post_83.html#sthash.vh7AEtJD.dpuf
Ознайомитась із програмою вебінару можна тут.
Запис вебінару: http://1drv.ms/1F1uVkj або: http://1drv.ms/1GuMlUY - See more at: http://vbpi.blogspot.com/2015/03/blog-post_83.html#sthash.vh7AEtJD.dpuf
Запис Вебінару: http://1drv.ms/1F1uVkj або  http://1drv.ms/1GuMlUY

                                                                   Єжова Т. М., завідувач бібліотеки



Немає коментарів:

Дописати коментар