середу, 25 березня 2015 р.

Нова парадигма сучасної бібліотеки

Єжова Т.М.

Майстер-клас бібліотеки ліцею


На запрошення Херсонської академії непрерервної освіти Херсонської області Єжова Т.М., завідувач бібліотеки Херсонського академічного ліцею Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті провела майстер-клас «Інформаційно-мультимедійні технології в сучасній бібліотеці: практична діяльність та її відображення у роботі для Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека» для бібліотечних працівників – слухачів обласних курсів підвищення кваліфікації.

Майстер-клас відбувся 24 березня в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара. Вибір цього майданчика для проведення майстер-класу не випадковий, тому що сьогодні актуальною є співпраця наукових, дитячих і шкільних бібліотек.

Тетяна Миколаївна акцентувала увагу на особливостях функціонування бібліотеки в умовах впровадження нових освітніх стандартів, дала поради колегам з досвіду роботи бібліотеки щодо використання інформаційно-мультимедійних технологій в бібліотечній роботі.

Єжова Тетяна Миколаївна звернула увагу слухачів на актуальність питання формування інформаційної, медіакультури користувачів-дітей та поділилася досвідом створення медіауроків.

Вона розповіла про корпоративний проект «Основи медіаосвіти: бібліотечний модуль», який акумулює розробки програм, уроків, бібліотечно-бібліографічних занять, авторських напрацювань, медіаресурси з питань формування інформаційної, медіакультури користувачів-дітей, що знайшов відображення у блозі «Бібліотечні медіауроки».

Тетяна Миколаївна докладно зупинилася на тому, як необхідно відображати практичну діяльність бібліотеки у конкурсних роботах з урахуванням усіх критеріїв оцінювання, зокрема для Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека».

Майстер-клас був високо оцінений учасниками-колегами. Вони зазначили, що приклади конкурсної роботи Єжової Т.М. та її докладні коментарі до неї мають велике практичне значення для майбутніх учасників Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека».
                                                                                 
                                                                    Єжова Т.М., завідувач бібліотеки 
                                                                                                                      

Екскурсія та лекції у відділах бібліотеки

Раритети та новітні технології бібліотеки

«Від посмішки до жесту...»


                                                                                    Колажі автора



Немає коментарів:

Дописати коментар