пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Бібліотеки Херсона на Всеукраїнському фестивалі педагогічних ідей «Гуманізація освітнього простору у вимірі педагогіки В.О.Сухомлинського»

13 та 14 травня 2015 року шкільні бібліотекарі нашого міста мали нагоду взяти участь у роботі секції шкільних бібліотек на Фестивалі педагогічних ідей «Гуманізація освітнього простору у вимірі педагогіки В.О.Сухомлинського», ініціатором якого є КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" Херсонської обласної ради.
Почесними гостями Фестивалю стали Олександра Яківна Савченко - доктор педагогічних наук, професор, член Президії НАПН, голова Всеукраїнської асоціації Василя Сухомлинського та Ольга Василівна Сухомлинська, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.


У ролі співорганізаторів бібліотечної секції виступили обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки та бібліотека Академічного ліцею ім. О.В.Мішукова при ХДУ Херсонської міської ради. Модератор бібліотечної секції - Неннова Олена Василівна, завідувач науково-методичної лабораторії перспективного педагогічного досвіду Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.
2015 рік є Роком Сухомлинського на Херсонщині, у його рамках заплановано широку програму заходів, і Фестиваль, заключний етап якого відбувся 13-14 травня в Херсоні, є одним із найбільш масштабних у цій програмі.

Робота секції шкільних бібліотек також тривала два дні, зокрема другий день відбувся у виїзному режимі, якраз на базі бібліотеки імені Дніпрової Чайки та бібліотеки АЛ ХДУ.
Участь у роботі секції, окрім бібліотечних працівників, взяла також Таїсія Миколаївна Щерба - письменник, літературознавець і літературний критик, а також група студентів бібліотечного відділення Херсонського училища культури, на чолі з викладачем бібліотечних дисциплін Ольгою Євгеніївною Музикою.
Особливий інтерес учасників секції викликали майстер-класи від лауреата Фестивалю педагогічних ідей, володаря гран-прі у одній з його номінацій Стрельчук Світлани Іванівни, бібліотекаря Каховського НВК "Гімназія - спеціалізована школа І ст. з поглибленим вивченням іноземних мов" та завідуючої бібліотекою АЛ ХДУ Єжової Тетяни Миколаївни, переможця Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека». 

Немає коментарів:

Дописати коментар