четвер, 1 жовтня 2015 р.

Свято бібліотек, свято книги!

Свято бібліотек, свято книги!
     30 вересня в Україні святкували Всеукраїнський день бібліотек, який розпочинає місячник шкільної бібліотеки. Для бібліотекарів це професійне свято, а для всіх читачів — це свято книги, установи, яка дарує читачеві можливість збільшувати свої знання, читати різноманітну літературу.
     Традиційно бібліотека-лабораторія перспективного досвіду з питань автоматизації бібліотечних процесів Херсонського навчально-виховного комплексу №15 ініціює проведення флешмобу  в рамках святкування. 
       Бібліотекар Херсонського НВК №15 Кухаренко Ганна Миколаївна вважає доцільним привернути увагу херсонців до популяризації  читання в суспільстві.
       Директор навчально-виховного комплексу Стратійчук Людмила Леонідівна та завуч з навчально-виховної роботи Бурова Вікторія Володимирівна допомогли та сприяли проведенню заходу, підтримали молоде покоління в  їхній ініціативі. 
       Учні 7-А класу, найактивніші читачі шкільної бібліотеки, разом з класним керівником Сміян Дар'єю Володимирівною  провели соціологічне опитування серед херсонців до Дня бібліотек у громадському транспорті, в тролейбусі №1. Мешканці міста залюбки відповідали на каверзні дитячі запитання. Відповіді херсонців позитивно вразили дітей у порівнянні з минулим роком. Якщо раніше на питання: «Кого ви знаєте з українських письменників та поетів?» називали лише Т.Шевченка, І.Франка та Лесю Українку, то цього року херсонці поповнили список іменами, а саме: Ліна Костенко, М.Коцюбинський, А.Малишко, Д.Павличко, В.Сосюра та Олена Пчілка.
      Книга завжди буде головним джерелом знань для людини. Будь-яка інформація, викладена в інтернеті, спочатку була переписана з друкованих видань.
      Херсонці радять молодому поколінню прочитати Д.Дефо «Пригоди Робінзона Крузо», В.Нестайка "Пригоди в лісній школі", М.Носова "Незнайка на Місяці", О.Дюма «Три мушкетери», Біблію, оповідання   М. Гоголя і  А.Чехова, українські народні казки,  казки  Андерсена і казки різних народів світу, бо саме вони формують світогляд молоді.
       Найбільше інформацію про події міста та області херсонці дізнаються з газет. Найпопулярніша газета  «Гривна», з рубрик, що цікавлять городян є: «Новини», «Дозвілля» та «Політика». Нажаль, мало хто з мешканців  міста  знають про те, що Обласна універсальна наукова бібліотека з 1993 року носить ім’я Олеся Гончара.
     Люди похилого віку вважають, що молодь дуже мало читає книжок, причинами цього називають появу новітніх технологій, популярність інтернет-ресурсів. Вирішити цю проблему батькам вони радять за допомогою власного прикладу читання, робити подарунки у вигляді книги на свята та організовувати сімейні вечори читання.
         Книги це скарбниця народу, що зберігається в бібліотеках, а бережуть її працівники бібліотек.
      Мешканці Херсона та наші вчителі щиро вдячні всім ініціаторам акції та пропонують згадувати про цінність книги кожен день.   
       Французький критик Жорж Елгозі казав: «Книга дуже корисна. Вона завжди думає в той час, коли телевізор вимкнутий».



Немає коментарів:

Дописати коментар