четвер, 1 жовтня 2015 р.

ВИХОВАННЯ КУЛЬТУРИ ЧИТАННЯ

                                      ВИХОВАННЯ КУЛЬТУРИ ЧИТАННЯ

                  24-25 вересня 2015року в Херсоні відбулась VIІІ Міжнародна науково-практична конференція і ХХІІ Всеукраїнські педагогічні читання «Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю: виховуємо культуру потреб особистості» за участі Василя Григоровича Кременя – президента Національної академії педагогічних наук України, доктора філософських наук, професора, академіка Національної академії наук України; Олександри Яківни Савченко - голови Української асоціації Василя Сухомлинського, академіка НАПН України, доктора педагогічних наук, професора; Ольги Василівни Сухомлинської - академіка НАПН України, доктора педагогічних наук, професора та ін.
              Гостей приймав Комунальний заклад «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради та Комунальний заклад «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради.
              
         24 вересня, у перший день конференції, бібліотека ім. Дніпрової Чайки представила виставку «Василь Сухомлинський. У діалозі з сучасністю», на якій, окрім книг про життєвий шлях педагога-новатора, його науково-педагогічного доробку та збірників літературних творів, адресованих читачам-дітям, були представлені й експонати, що наочно демонструють, як гуманістичні педагогічні ідеї Василя Олександровича знаходять відгук в роботі шкільних бібліотек,
               25 вересня  на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки працювала секція «Виховання культури читання у сучасній бібліотеці». 
В  програмі секцій:
- виступи учасників конференції з означеної у назві секції проблематики;
- презентація біобібліографічного покажчика «В.О. Сухомлинський. 
Біобібліографія: 2008-2013 рр.» та бібліографічного огляду: «Дитина і книга: погляд крізь призму часу»;
- обговорення проблематики, пов’язаної з організацією та стимулюванням дитячого читання у рольових групах, тему якого визначили за цитатою з однієї з праць В.Сухомлинського: «…Треба навчити кожного вихованця мандрувати у світі книжок»;
- прем’єрний показ вистави бібліотечного літературного театру «Василь Сухомлинський: Людина. Педагог. Творець», 
Серед глядачів  була присутня і донька педагога-гуманіста – Ольга Василівна Сухомлинська
 

 Більше інформації -http://vbpi.blogspot.com/2015/09/blog-post_26.html .

Немає коментарів:

Дописати коментар