понеділок, 30 листопада 2015 р.

«Поза часом та простором…»

27 листопада учні 10 РГФ класу Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті здійснили захоплюючу віртуальну подорож до Франції, Польщі та Німеччини. Захід було розроблено за мотивами бібліотечної ідеї «Пройди світ разом з бібліотекою», яку влітку на Ярмарку бібліотечних інновацій «БібліоКре@тив‑2015» представили студенти Миколаївської філії Національного університету культури і мистецтв.

Під час «подорожі» «Поза часом та простором…» ліцеїсти пригадали державну символіку, поглибили знання про традиції, культуру, побут, національний одяг й страви різних регіонів цих країн, дізналися про інші унікальні особливості.

Музику і живопис, архітектуру і скульптуру, кіномистецтво і літературу країн, до яких здійснювалася подорож, у захоплюючій формі представили ведучі заходу - студенти ХДУ Фрейз М. В., Кайдашова К. О., Кучерук  О. О.

Конкурсні тематичні завдання та вікторини, цікаві фрагменти художніх фільмів, музичні твори відповідних національних митців сприяли різнобічному знайомству з представленими країнами. Для учнів, які кожного року проходять лінгвістичну практику в Європі, корисно було розширити світогляд. Сподіваємось, що акцент, зроблений на літературних надбаннях, вплине на читацьку активність ліцеїстів.

Тож, інноваційна бібліотечна ідея зацікавила ліцеїстів, тому надалі бібліотека Ліцею буде розширювати коло «подорожей» до інших країн світу.

Єжова Т. М.,
завідувач бібліотеки
Колажі автора

Немає коментарів:

Дописати коментар