понеділок, 24 жовтня 2016 р.

До знань – разом із книгою

Ознайомлення ліцеїстів 8 класів з бібліотекою ХДУ

 

Кожен ліцеїст знає, що квиток  читача бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті дає можливість користуватися читальними залами бібліотеки університету. Для того, щоб навчити ліцеїстів орієнтуватися у бібліотечному фонді університету, 21 жовтня бібліотека ліцею організувала для учнів 8-х класів бібліотечні уроки «До знань разом із книгою» у бібліотеці Херсонського державного університету.

Директор наукової бібліотеки ХДУ Арустамова Н. А. провела цікаву змістовну бесіду з ліцеїстами, розповіла про історію, фонди та відділи книгозбірні. Особливу увагу Нателла Артемівна приділила відділу рідкісних і цінних документів. Директор бібліотеки ХДУ дуже активно і привітно запросила ліцеїстів до співпраці.

У читальних залах співробітники ознайомили учнів із встановленими правилами користування, розповіли їм про можливість доступу до Інтернету у відповідному секторі та вільний Wi-Fi  в читальному залі, що значно розширює можливості в отриманні інформації.

Екскурсія в читальні зали університетської бібліотеки для знайомства з бібліотекою, її фондами – це дуже важливий крок для наших ліцеїстів. Вони з самого початку навчання в ліцеї зможуть активно користуватися науковою, навчальною та довідковою літературою, періодичними виданнями й науковими роботами викладачів ХДУ, розширювати свій світогляд.

Діти були щиро вдячні бібліотекарям за цікаву екскурсію та можливість користування фондами бібліотеки для самореалізації в навчанні й науковій діяльності, підвищення свого  інтелектуального та духовного рівня. 
Єжова Т.М.,
завідувач бібліотеки
Колаж автора
 

Немає коментарів:

Дописати коментар