четвер, 2 листопада 2017 р.



Всеукраїнський місячник
«Шкільні бібліотеки за здоровий спосіб життя»

Херсонська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№55 Херсонської міської ради


1. Оформлення книжково-ілюстративної виставки «Шкільні бібліотеки за здоровий спосіб життя»

2. Для діточок 3-го класу було проведено свято «Здоров’я – всьому голова», де в ігровій формі пропагувалось здорове харчування, гігієна та спорт.

3. З учнями 7-8 класів була проведена бесіда «Діти та наркотики». Мета якої була: дати учням елементарні знання про хворобу наркоманію, дію наркотичних речовин на організм людини; привести учнів до розуміння і переваги здорового способу життя.


4. З нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек був проведений бібліотечний урок-дискусія «Віртуози інформпростору». Де крім того було порушене питання корисного впливу читання на здоров’я та тривалість життя

5. З нагоди Дня козацтва – Дня захисника України з учнями 6 класу було проведено спортивно-розважальне свято «Козацькому роду нема переводу». Свято почалось в класі з конкурсів та привітань. А закінчилось в спортивними змаганнями.

6. Також, з нагоди свята відбулось дійство, яке стало вже традиційним, це «Посвята в козачата» для учнів молодших класів. Свято для малюків, з залученням учнів старших класів, пройшло гучно, весело, спортивно, з патріотичним настроєм.

7. Ми дуже вдячні нашим друзям, з якими ми давно співпрацюємо. Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова,

8. бібліотека-філія № 17 (для дітей), бібліотека-філія № 19 (для дорослих і юнацтва) провела багато різних і цікавих заходів в рамках Всеукраїнського місячника

9. 24 жовтня 2017 р. наша школа приймала у себе Ігри патріотів Корабельного району. В Іграх взяли участь 12 шкіл.

10. Були запрошені гості Лісова Ганна Валеріївна, директор книго-торговельної мережі "Учбова книга", Ільїна Вікторія Миколаївна, завідувач методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради, та Палічев Юрій Федорович, голова міської громадської організації «Болгари Херсона». Журі конкурсу стали: Ільїна Вікторія Миколаївна, завідувач методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради (голова журі) - Палічев Юрій Федорович – керівник ГОО «Болгари Херсону», громадський діяч - Попова Наталія Федорівна, заступник директора з наукової роботи Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки (секретар журі)

11. Почесним гостем свята став Томенко Микола Володимирович, кандидат історичних наук, доктор політичних наук, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка, лідер Громадського руху “Рідна країна”. Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та Національна бібліотека України для дітей організували й провели всеукраїнські конкурси «Мрії про Україну: дитячий погляд» (2016 рік) та «Творчі канікули» (2017 рік).

12. Микола Володимирович презентував спільну всеукраїнську акцію Команди «Рідної країни» та Національної бібліотеки України для дітей, під час якої дарує всім учасникам конкурсу — школярам молодших класів — патріотичні флайтери. А місцеві бібліотеки проводять з дітлахами цікаві інформативні заняття з безпеки дорожнього руху та влаштують конкурси малюнків.

Флайтери — це світловідбиваючі наклейки, значки, підвіски тощо, які яскраво світяться у променях автомобільних фар і служать для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок тощо на дорозі у темний час доби. Флайтери рекомендують закріплювати на елементи одягу, сумки, портфелі, рюкзаки тощо. Вони працюють за принципом дорожніх знаків, відбиваючи світло автомобільних фар та роблячи пішохода помітним для водія на відстані до 400 м Такою ініціативою команда «Рідної країни» хоче спонукати і батьків, і освітян, й інші громадські організації та, звісно, владу інвестувати у безпеку життя нашої молоді, щоб у майбутньому кожен школяр під час пересування вулицями у темний час доби мав на собі світловідбиваючі елементи.

13. Свято Ігор супроводжувалось виступами наших зірочок, учнів нашої школи

14. Діти порадували нас своїми талантами – вони співали і танцювали.

15. А також відбувся анонс майбутніх конкурсів. Дітей ознайомили з умовами та запросили брати участь і випробовувати свої сили.

16. За результатами тестування у ІІ турі компетентні журі турніру визначили кращих знавців рідного краю у кожній віковій категорії у Корабельному районі міста. Переможці, котрі посіли І місця, візьмуть участь у обласному фіналі турніру в листопаді 2017 року.

17. Ми вітаємо переможців. И Я хочу сказати "Дякую" команді Херсонської обласної бібліотеки для дітей за організацію свята, за розуміння, допомогу, за готовність іти на зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар