пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

Фокус-семінар працівників шкільних бібліотек Херсона

Міський фокус-семінар, що відбувся 4 жовтня на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, було присвячено цьогорічному Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек "Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини", а також участі шкільних бібліотек міста у Всесвітньому тижні медійно-інформаційної грамотності, що також припадає на жовтень (24-31.10.2018). 
(Програма семінару)
Ознайомлюючи учасників фокус-семінару з Рекомендаціями УБА щодо участі українських бібліотек у цій глобальній акції, фахівці бібліотеки ім. Дніпрової Чайки звернули увагу колег на те, що серед посилань на корисний досвід у цих рекомендаціях є, зокрема, і посилання на наш спільний зі шкільними бібліотеками міста доробок - проект "Бібліотечні медіа уроки" (рекомендації УБА).
У фокусі семінару - участь шкільних бібліотек міста у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек, а його тема суголосна з тією спільною діяльністю, яку шкільні бібліотеки міста запланували на цьогорічний жовтень: старт ІІ етапу загальноміського читацького творчого конкурсу -  для учнів 5-8 класів "Читання планшетної ери" та проведення порайонних фіналів щорічного обласного інтелектуального турніру "Ігри патріотів Херсонщини", призначених на 18 жовтня.
Привернули увагу колег і презнентації нової розробки відділу обслуговування 5-9 класів бібліотеки ім. Дніпрової Чайки "Серце віддане дітям. Казкотерапія від Василя Сухомлинського", яку презентувала її авторка Тетяна Возбрана; ювілейної медіатеки - веб-ресурсу, створеного до 100-річного ювілею всесвітньовідомого українського педагога.
 А ті з колег - працівників шкільних бібліотек міста, хто брав участь також і у обласному семінарі, на завершення професійного навчання отримали сертифікати, що засвідчують проведену ними за два семінарських дні роботу з професійного вдосконалення.

Матеріали для використання в роботі шкільних бібліотек:

Умови ІІ етапу відкритого міського конкурсу «Читацькі перегони» -
«Читання планшетної ери» (для учнів 5-8-х класів)  (презентація) 
Умови - текстовий файл (скачати) ; pdf (переглянути)

Координаційний план фахового навчання шкільних бібліотекарів м. Херсон на базі та за участю провідних спеціалістів Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки, Херсонської ЦДБ на 2018/2019 навчальний рік

Координаційний план бібліотечних медіауроків на 2018/2019 навчальний рік (форма для укладання двосторонніх координаційних планів та їх затвердження керівниками ХОБД та закладів загальної середньої освіти).

Немає коментарів:

Дописати коментар