понеділок, 4 травня 2020 р.

Онлайн-семінар для шкільних бібліотекарів Херсона

4 травня 2020 р. відбувся онлайн-семінар для бібліотекарів ЗЗСО м. Херсона  з теми «Трансформація шкільної бібліотеки в інформаційно-бібліотечний центр» на платформі Zoom. Семінар організувала Херсонська академія неперервної освіти у партнерстві з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки, а до навчання долучилися 55 учасників. Модерувала обласний навчально-методичний семінар Ірина Колєснік, завідувачка навчально-методичної лабораторії перспективного педагогічного досвіду КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».
У виступі «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр: до питання про інструктивно-нормативне та науково-методичне забезпечення» Наталія Попова, заступниця директора з наукової роботи бібліотеки ім. Дніпрової Чайки, нагадала учасникам про основні моделі трансформації шкільних бібліотек в інформаційному суспільстві, реалізовані у світовій та національній практиці. Основна увага у виступі спікерки була приділена питанням формування моделі ШБІЦ в наукових дослідженнях українських бібліотекознавців, ключовим характеристикам цієї обгрунтованої у фаховій літературі та втіленої у практику в Україні моделі модернізації шкільних бібліотек, огляду існуючих проєктів Положення про ШБІЦ як документа, що визначає функції, порядок створення та управління, техніко-технологічного забезпечення, кадрового ресурсу таких модернізованих центрів, розбудованих на базі типових шкільних бібліотек. 
Досвідом практичної розбудови ШБІЦ навчально-виховного комплексу "Школа гуманітарної праці" Херсонської обласної ради поділилась його завідувачка Тетяна Лихожон.
А завідувачка бібліотеки Академічного ліцею ім. О.В.Мішукова Тетяна Єжова презентувала учасникам онлайн-семінару власний новий веб-проєкт - "SMART-ЛАБОРАТОРІЯ", який акумулює теоретичні напрацювання та практичні ресурси для медіаосвітньої діяльності - однієї з ключових функцій сучасного шкільного бібліотечно-інформаційного центру.
Для отримання сертифікату про участь у онлайн-навчанні шкільні бібліотекарі виконають також тестові завдання, які підготували організатори семінару.

Про семінар на сайті Херсонської академії неперервної освіти: http://academy.ks.ua/?p=15928

Немає коментарів:

Дописати коментар