четвер, 29 жовтня 2020 р.

Шкільна бібліотека у форматі ЕКО

29 жовтня у Херсоні підбили підсумки Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який цьогоріч проводиться під гаслом "Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів". Підсумковий захід "Шкільна бібліотека у форматі ЕКО" проведено як "zoom-сhallenge" - естафету коротких повідомлень про заходи місячника та найцікавіші з них, проведені з використанням інноваційних форм, яку по черзі передавали одна одній колеги - бібліотекарі закладів загальної середньої освіти нашого міста.

Модерували захід бібліотекарі-координатори Суворовського, Дніпровського та Корабельного районів, а організаційно-технічну допомогу у проведенні дистанційного обміну професійними ідеями, втіленими в рамках Місячника, і новим набутим досвідом надавали фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.


Виступи-повідомлення склали цілісну панораму, в яку кожен з виступаючих додав свої "фарби". Колеги продемонстрували широкий спектр освітніх, пізнавальних, розважальних, творчих і практично-спрямованих активностей, адресованих усім віковим групам учнів.
Запропонована форма заходу дозволила також провести своєрідний практикум із використання можливостей застосунку zoom, - адже досі переважна більшість колег виступали у ролі слухачів, а сьогодні отримали нагоду спробувати себе у ролі спікера, що використовує нові для себе опції управління контентом конференції.
На жаль, технічне забезпечення шкільних бібліотек не завжди дозволяло скористатись можливістю супроводжувати виступи синхронними слайд-презентаціями, показом відеороликів. Тож окремі з них публікуємо як додаток до відеозапису заходу.
 
***
Слайд-презентації бібліотек:

- ЗОШ №4:

       
- Гімназії №16:
    
- Антонівської ЗОШ №18:
   
- Антонівської ЗОШ №21:
      
- СЗОШ №30: 
      
- СЗОШ №31:
 
- ЗЗСО № 37:
 
- ЗОШ №54:

- ЗОШ №55:

- Академічного ліцею ім.О.Мішукова:

- НВК ЛЖЕП:
       
***
Відеододатки:

Відеоролик, створений восьмикласниками ЗОШ №45 - "Чисте місто - запорука здоров'я":

«Погляд у майбутнє планети». Відео - переможець конкурсу учнівських відео-робіт в Академічному ліцеї ім. О.В.Мішукова:

 
Ці та інші матеріали, надані бібліотеками закладів загальної середньої освіти Херсонської міської ради за підсумками Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2020 року, доступні також за посиланням: https://cutt.ly/igSkzN8 

Немає коментарів:

Дописати коментар