четвер, 28 листопада 2013 р.

МАРК-школа в лабораторії перспективного досвіду

Сьогодні відбулося заняття в Школі електронної каталогізації (МАРК-школі), яке фахівці ХОБД проводили на базі бібліотеки ЗОШ № 15 - лабораторії перспективного досвіду з питань автоматизації бібліотечно-інформаційних процесів. 
    
  
Згідно з планом роботи Школи, учасники навчання відпрацьовували алгоритми виконання окремих операцій, брали уроки практичної каталогізації від завідуючої інформаційно-бібліографічним відділом ХОБД, аналізуючи складні приклади створення бібліографічних записів на книги. 
  

Завідуюча бібліотеки-бази Г. М. Кухаренко презентувала учасникам навчання новації своєї книгозбірні - у школі, зусиллями дирекції, облаштовано бездротовий Інтернет, і тепер шкільна бібліотека є зоною WiFi. Це суттєво розширило можливості бібліотеки щодо надання послуги доступу до Інтернету і стало додатковим фактором привабливості бібліотеки для її користувачів.
Книгозбірня ЗОШ №15 внесла й свій професійний вклад в інтернетизацію шкільного інформаційного простору: її електронний каталог, над створенням якого бібліотекар наполегливо працювала останнім часом, вже доступний не лише безпосередньо в бібліотеці, а й онлайн - через бібліотечний веб-сайт (наразі - у тестовому режимі). 

Немає коментарів:

Дописати коментар