четвер, 2 жовтня 2014 р.

Подорож у чарівну країну казок різних народів світу майбутніх ліцеїстів

Місячник бібліотеки в Херсонському Академічному ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університетії відкрили наймолодші читачі: 1 жовтня 2014 р. до бібліотеки завітали маленькі «ліцеїсти» – учні «0»-го класу школи «Перспектива». Разом із завідуючою бібліотеки Єжовою Т. М. і вчителем Шевцовою Г. Г. дітлахи відправились у подорож до чарівної країни казок та пригод. Діти із захватом відгадували за маленькими фрагментами назви казок різних народів світу та із задоволенням розповідали про своїх улюблених казкових героїв.

Завідуюча бібліотеки познайомила малечу з цікавими книгами про культуру різних країн. Книга – мудрий друг, який не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про навколишній світ, про різні чудеса.

Юні читачі разом створили топ-п’ятірку своїх улюблених казок:

Ш. Перро «Червоний Капелюшок»;
О. Толстой «Буратіно»;
Українська народна казка «Два півники»;
С.Михалков «Три поросятка»;
Російська народна казка «Курочка-Ряба».

Ось таку добірку чарівних, дотепних і повчальних казочок, які створені добрими і мудрими авторами, рекомендували почитати своїм маленьким друзям учасники заходу. Читаючи їх, вони навчаться відрізняти добро від зла, здійснювати гарні вчинки, захищати менших, поважати старших. Адже казка – це золота скарбниця, з якої ми черпаємо діаманти та самоцвіти життєвої мудрості.

Будемо раді побачити цих дітлахів серед наших читачів, через декілька років, коли вони будуть вже ліцеїстами! А поки бажаємо маленьким нашим гостям – шанувальникам казок, прочитати чимало мудрих книжок, які навчать їх добру, вірності, сміливості, відкриють змогу поринути у світ неймовірних пригод.
Єжова Т. М., завідуюча бібліотеки



 

Немає коментарів:

Дописати коментар