четвер, 18 грудня 2014 р.

Бібліотека ліцею на обласному вебінарі

17 грудня 2014 р. Єжова Тетяна Миколаївна, завідувач бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті, взяла участь у навчально-методичній раді КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради «Про організацію роботи бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області».

Доповідь Єжової Т. М. «Сучасні тенденції розвитку бібліотечної справи: із досвіду роботи бібліотеки Академічного ліцею – переможця загальнонаціонального етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека» почули не тільки присутні у залі науковці, а й в області: начальники відділів та завідувачі районно-методичних кабінетів Херсонщини, адже нарада проходила у форматі вебінару.

Особливу увагу на нараді було приділено перетворенню шкільних бібліотек в центри інформаційних ресурсів. Тетяна Миколаївна зауважила, що новий формат у роботі бібліотек забезпечить позитивну динаміку розвитку та підвищення іміджу бібліотеки, що створить високотехнологічне освітнє середовище у закладі.

Єжова Т. М. акцентувала увагу на тому, що популяризація читання сьогодні теж вимагає виходу на новий рівень, а саме, активного використання в цій роботі інформаційних технологій. Тому Тетяна Миколаївна детально ознайомила з цим напрямком роботи бібліотеки Академічного ліцею, зокрема, про традиційний фотоконкурс «Ми і книга», літературні вечори, акцію «Відкрита стіна» тощо.
На конкретних прикладах Єжова Т. М. продемонструвала можливості впровадження інновацій у бібліотечну справу, що в кінцевому результаті сприяє посиленню інтеграційних процесів та комунікаційного розвитку в освіті.

























Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар