понеділок, 20 квітня 2015 р.

Засідання динамічної групи шкільних бібліотекарів і методичних центрів м. Херсона

16.04.2015 р. було проведено наступне засідання роботи динамічної групи «Формування і розвиток інформаційної та медіа культури школярів» для 35 шкільних бібліотекарів  міста на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Згідно  корпоративного міжвідомчого проекту "Основи медіаосвіти: бібліотечна складова" на цьому засіданні  було заплановано перегляд та обговорення учасниками експертної групи:  співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, Центральної дитячої бібліотеки Херсонської міської ЦБС, методичним кабінетом при управлінні освіти Херсонської міської ради проектів презентацій бібліотечних уроків для учнів 4-5 класів.

Шкільні бібліотекарі активно попрацювали у своїх підгрупах – окремо бібліотечні працівники  навчальних закладів Суворовського, Дніпровського  та Комсомольського районів. Вони показували координаторам і колегам розробки власних сучасних медіа уроків для учнів 4-5 класів. До роботи підійшли відповідально і творчо, тому що вже за місяць  буде  звітне засідання динамічної групи, на якому проходитиме захист презентацій та визначення кращих розробок сучасних бібліотечних медіа уроків для учнів 4-5 класів серед шкільних та дитячих бібліотек міста.

Особливо слід відзначити підготовку шкільних бібліотек Суворовського району (координатор – Ревуцька Н.І), які стопроцентово  виконали усі вимоги до розробок бібліотечних уроків та продемонстрували сучасні, інноваційні, змістовні медіа уроки з використанням  оригінальних ігрових форм їх проведення, максимального розкриття теми  з  активним використанням медіа компонентів.

Так, тема «Довідкова література» була продемонстрована у вигляді ерудит-батла (ЗНЗ № 15,24,28,30,31,56),  тема «Інформаційний пошук» у вигляді бібліотечного детектива «Хто володіє інформацією – володіє світом» ( ЗНЗ № 27, 33, 4, 41, 44, 45, ТЛМ), тема «Інформаційна безпека та нетикет»  у вигляді  дартс-розслідування СБІ «SOS у морі Інтернет» (ЗНЗ № 20, 34, АлХДУ).

Заслуговує на увагу те, що у шкільних бібліотеках систематично проводяться  цікаві сучасні бібліотечні уроки  з використанням ІКТ та інноваційних форм масової роботи, що удосконалює  роботу бібліотек  та прискорює перетворення їх на інформаційні і творчі центри.

Наприкінці методичного заходу  працівники обласної бібліотеки продемонстрували своїм колегам  напрочуд цікавий спектакль «Поетичні передзвони» ( перехрестя доль Ліни Костенко та Анни Ахматової), за який шкільні бібліотекарі були їм дуже вдячні.

Ревуцька Н.І., куратор шкільних бібліотек
Суворовського району з розробки
сучасних бібліотечних медіауроків,
завідувач ШБІЦ НВК № 51
 
Колаж виконано Єжовою Т.М.,
завідувачем бібліотеки АлХДУ імені О.В.Мішукова

Немає коментарів:

Дописати коментар