пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Сіяти зерна доброти: бібліотека Академічного ліцею на Всеукраїнському фестивалі педагогічних ідей

Бібліотека Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті взяла участь у заключному етапі  Фестивалю педагогічних ідей «Гуманізація освітнього простору у вимірі педагогіки В.О.Сухомлинського», ініціатором якого стала КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" Херсонської обласної ради.

13 травня Фестиваль розпочав свою роботу із засідання секцій. У секції бібліотекарів, яка працювала вперше у заходах такого формату, учасники Фестивалю поділилися своїми ідеями під час проведення майстер-класів. У роботі даної секції взяла участь Таїсія Миколаївна Щерба – письменник, літературознавець і літературний критик, яка розповіла про педагогічні ідеї В.О. Сухомлинського у творчості письменників нашого краю, про яких вона підготувала нову збірку літературних портретів яскравих особистостей Херсонщини, закоханих у слово.

Цього ж дня відбулося урочисте привітання та нагородження лауреатів та учасників Фестивалю. Почесними гостями заходу були Олександра Яківна Савченко – доктор педагогічних наук, професор, член Президії НАПН, голова Всеукраїнської асоціації Василя Сухомлинського та Ольга Василівна Сухомлинська, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Усі конкурсні роботи увійшли до збірки матеріалів Фестивалю та диску з повними версіями робіт конкурсантів з презентаціями, медіауроками, відео-фрагментами заходів та занять.
Перший день Фестивалю було завершено засіданням дискусійного клубу «Знати, любити, розуміти, підносити дитячу особистість» (за педагогічними ідеями В. О. Сухомлинського), за участю почесних гостей,  науково-педагогічних працівників академії та учасників фестивалю.

14 травня естафету Фестивалю прийняла бібліотека Академічного ліцею – співорганізатор секції. З вітальним словом виступили директор Академічного ліцею, доцент Т. Ю. Томіліна, заступник директора з навчальної роботи Н. М. Гончаренко та заступник з методичної роботи Т. І. Лебідь.

Єжова Т. М., завідувач бібліотеки, розповіла про педагогічну спадщину В. О. Сухомлинського як основу виховання ліцеїстів-читачів бібліотеки та провела майстер-клас «Нетикет-дартс SOS у морі Інтернету, або медіаосвітній проект шкільних бібліотек Херсона».

Вдячні слова та теплі побажання нових успіхів у роботі бібліотеки Академічного ліцею залишили у візитаційній книзі Неннова Олена Василівна, завідувач науково-методичної лабораторії перспективного педагогічного досвіду Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, викладач бібліотечних дисциплін Ольга Євгенівна Музика, студенти бібліотечного відділення Херсонського училища культури, співробітники Обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, шкільні бібліотекарі міста та області. Таїсія Миколаївна Щерба подарувала бібліотеці ліцею власну книгу із серії літературних портретів.

Учасники Фестивалю сподіваються на подальші зустрічі, щоб і надалі обмінюватися досвідом, як «навчати дітей правильно бачити, мислити, відкривати і дивуватися...».

                                                                                  Єжова Т.М., завідувач бібліотеки
                                                                                              


                                                                                                              Колажі автора

Немає коментарів:

Дописати коментар