четвер, 14 вересня 2017 р.

Актуальні завдання шкільних бібліотек у новому навчальному році

12 вересня, скориставшись присутністю на бібліотечній секції Круглого столу "Нова українська школа і творча спадщина Василя Сухомлинського" переважної більшості шкільних бібліотекарів міста, методичні центри доповнили її програму виступами фахівців Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки з актуальних питань роботи шкільних бібліотек міста у 2017-2018 н.р., включених до координаційного плану.
Перш за все мова йшла про підготовку до проведення у жовтні Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. Методичні центри на початок жовтня запланували міський семінар саме за темою, обраною цьогоріч гаслом місячника - "Шкільна бібліотека - за здоровий спосіб життя", а фахівці ХОБД підготували пропозиції щодо спільного проведення заходів відповідної тематики.
Ольга Володимирівна Крижановська, заступник директора з організації бібліотечного обслуговування ХОБД ім. Дніпрової Чайки, нагадала також колегам, що саме на жовтень припадає ІІ, районний етап обласного інтелектуального турніру "Ігри патріотів Херсонщини" і поінформувала про орієнтовний план організації цих змагань у районах м. Херсон для читачів шкільних бібліотек (презентація до виступу тут).
Юлія Миколаївна Чернієнко, головний бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів, запросила шкільних бібліотекарів долучитися до проведення дитячого літературного конкурсу "Я зміг", поширивши інформацію про нього серед учнів своїх шкіл.
Наталія Федорівна Попова, заступник директора з наукової роботи, озвучила координаційний план спільних заходів та заходів з підвищення кваліфікації працівників шкільних бібліотек міста, узгоджених методичними центрами (міськими й обласними) на 2017-2018 навчальний рік (у презентації).
Наразі бібліотекарі-координатори формують групи для навчання за спеціальними курсами та графік проведення майстер-класів на базі міських шкільних бібліотек. Навчання традиційно розпочнеться у жовтні - разом із Всеукраїнським місячником шкільних бібліотек, а також першим етапом загальноміського конкурсу "Читацькі перегони" для наймолодших школярів - "Читання для зростання" (презентація конкурсу; умови І етапу - 2017-2018 рр.).


Фото Т.М.Єжової
 

Немає коментарів:

Дописати коментар