неділю, 19 листопада 2017 р.

«Журнали й газети – малятам планети»

16 листопада завідувач бібліотеки Херсонської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 52 Ірина Валентинівна Безручко провела майстер-клас  для шкільних бібліотекарів ЗНЗ Дніпровського району, на якому представила медіа-урок для учнів 2 класу «Журнали й газети – малятам планети».  
На незвичайному за своєю формою уроці (гра-мандрівка) були присутні колеги з ЦОМ, ФТЛ, ЗОШ № 21, 18, 48, 53, а також фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки: завідувач інформаційно-бібліографічного відділу А.І. Новицька (координатор проекту) і завідувач відділу бібліотечного прогнозування та інновацій О.В. Давида.

Нагадаємо, що цей урок був розроблений в рамках корпоративного проекту «Основи медіаосвіти: бібліотечна складова» бібліотекарями ЗОШ №52  Іриною Валентинівною Безручко та Наталею Леонідівною Сікачовою, тобто урок проводився у авторському виконанні.
Під час заняття учні на уявному потязі «відвідали» віртуальну країну ПЕРІОДИКУ,  ознайомились із дитячими журналами й газетами, розглянули поняття «рубрика», навчились самостійно працювати з газетами і журналами. 
Незвичайними були й зупинки "потяга": станції «Газета», «Журнал»,  зупинки «Дослідницька», «Електронні видання», станція «Ігрова».
До проведення бібліотечного уроку Ірина Валентинівна залучила волонтерів шкільної бібліотеки - учнів старших класів, які допомагали дітлахам не заплутатись у вирі нової інформації, показували на прикладах, як знайти потрібний журнал або газету, де знаходяться рубрики, номер, рік видання.
На згадку про подорож діти отримали закладки-пам’ятки «Як читати журнал і газету», на яких, окрім порад, були представлені інтернет-адреси дитячих періодичних видань, - для продовження мандрівки Країною Періодики вже вдома, разом з батьками.

***
По завершенні медіауроку бібліотечні працівники знайомились із досвідом роботи шкільної бібліотеки-бази та обмінялись враженнями від заняття.
Наступний подібний фаховий захід відбудеться вже у січні – на базі однієї зі шкільних бібліотек Корабельного району м. Херсон. 
Тож, за традицією :),  запрошуємо й інших колег-бібліотекарів активно використовувати у своїй роботі ресурси проекту «Основи медіаосвіти: бібліотечна складова», опубліковані у блозі:  
http://gorodmedia.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар