вівторок, 22 січня 2019 р.

Соборність України

У цьому році наша країна по-особливому відзначає одне із найважливіших державних свят – День Соборності України. Саме цього дня, рівно сто років тому, дві політично розірвані українські землі - Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка - стали однією спільною державою.
До відзначення цієї визначної події у житті українського народу у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було організовано ілюстративно-літературну виставку «Наша сила - в єдності!». Завідуючою бібліотекою Ревуцькою Н.І. було проведено інформхвилинки для школярів про найважливі історичні події, які супроводжували цей важливий акт.
Крім того, для учнів 5А, 5Б, 9А класів було проведено масовий захід «Соборна мати Україно, одна на всіх як оберег». А для учнів 3Б класу було проведено екскурс у минуле «Єдність українського народу».





Школярам було продемонстровано відеофільми з кадрами історичної хроніки про знаменну подію, яка здійснила споконвічну мрію українців про об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. Діти зацікавлено слухали про минуле українського народу, його вічне прагнення до свободи і боротьбу за незалежність українських земель, яка знайшла своє відображення у творах кращих письменників і поетів – Т.Г.Шевченка, І.Франка, Лесі Українки

Немає коментарів:

Дописати коментар