четвер, 21 листопада 2019 р.

Учні херсонських шкіл на обласному фіналі щорічного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини – 2019»

20 листопада, у Всесвітній день дитини і напередодні Дня Гідності та Свободи, відбулись змагання обласного фіналу та церемонія нагородження переможців щорічного обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини» 2019 року.
Серед основних завдань цього щорічного інтелектуального змагання – сприяння патріотичному вихованню дітей шкільного віку, підвищення ролі бібліотек у поширенні краєзнавчих знань про Херсонську область, зростання рівня особистісного культурного розвитку, компетентності учнів, заохочення їх до систематичного читання, зокрема літератури про рідний край та творів письменників Херсонщини.
І тур змагання за звання кращого знавця рідного краю відбувався із квітня до вересня поточного року в бібліотеках області, зокрема й у шкільних бібліотеках Херсонської міської ради. Переможці змагань першого кола 17 жовтня взяли участь у ІІ, районному турі, де виборювали право представляти свій район у місті Херсоні в обласному фіналі.
Отож, 20 листопада кращі юні краєзнавці – патріоти Херсонщини взяли участь у фінальних змаганнях, а також продемонстрували свої знання з історії нашого краю козацької доби під час гри, яку бібліотекарі провели для них з використанням карти-ігрового поля великого формату.




Організатори турніру під час святкового дійства нагородили переможців у трьох вікових категоріях дипломами та книжковими подарунками.
Нагороди отримали і бібліотеки, читачі яких посіли І місце в турнірі – подяки і сертифікати на книжковий подарунок для фондів своїх бібліотек.
Переможцями обласного етапу турніру із числа учнів закладів загальної середньої освіти Херсонської міської ради у 2019 році стали:
 Дзюба Дар’я, учениця 5-А класу Херсонської ЗОШ І-ІІІ ст. №44 – ІІІ місце у молодшій віковій групі;
– Муллагалеєв Тимур, учень 6-В класу Херсонської ЗОШ №31 – ІІІ місце у середній віковій групі;
– Тарасова Ксенія, учениця 6-Б класу Херсонської гімназії №6 – ІІ місце у середній віковій групі;
– Батура Ірина, учениця 9-А класу Херсонської ЗОШ №45 – ІІ місце у старшій віковій групі;
– Годованюк Михайло, учень 9-Б класу Херсонської гімназії №20  – І місце у старшій віковій групі.


Святкову церемонію нагородження підготували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, за участю дитячих творчих колективів міста.



Немає коментарів:

Дописати коментар