вівторок, 25 серпня 2020 р.

Серпнева конференція шкільних бібліотекарів області

20 серпня відбулась обласна конференція працівників бібліотек закладів загальної середньої освіти області, ключовим спікером якої виступила Анна Бардашевська, директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Організатор конференції на платформі Zoom – КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.
Як співголова обласного та член журі заключного етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека 2020»,  Анна Іванівна проаналізувала основні підсумки участі шкільних бібліотекарів нашої області у конкурсі. За неофіційним заліком, саме бібліотекарі Херсонщини посіли у цьому авторитетному змаганні перші місце, адже маємо І та ІІІ місце у двох із трьох номінацій конкурсу – найвагоміший результат у конкурсі.
Проте багатьом учасникам конкурсу не вдалося досягти потенційно можливих високих результатів внаслідок допущених помилок, які також стали предметом розгляду на конференції – адже цей конкурс проводиться регулярно, тож набутий досвід стане у пригоді учасникам професійного змагання в майбутньому.
У виступі заступника директора обласної бібліотеки для дітей з наукової роботи Наталії Попової мова йшла про плани співпраці книгозбірні з освітянськими методичними центрами щодо організації підвищення кваліфікації шкільних бібліотекарів, а також спільної роботи в рамках проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у жовтні 2020 року. Акцент було зроблено на зміни в діяльності шкільних бібліотек в умовах послаблення карантину, на необхідності впровадження гібридних форм роботи, в яких офлайн-обслуговування учнів і вчителів поєднується із заходами онлайн.

Модератор конференції Ірина Колєснік, завідувачка навчально-методичної лабораторії перспективного педагогічного досвіду КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», звернула увагу учасників також на методичні рекомендації щодо особливостей організації роботи бібліотек у 2020-2021 навчальному році, розміщені на вебсайті академії.
Відеозапис конференції доступний за посиланням: https://youtu.be/8wDSDOMBJIk.

Успішного нового навчального року вам, шановні колеги –
шкільні бібліотекарі!

Немає коментарів:

Дописати коментар