неділю, 18 жовтня 2020 р.

Всеукраїнський вебінар «Зелені бібліотеки: еко-ініціативи для шкільних бібліотек»

16 жовтня шкільні бібліотеки м. Херсона взяли участь у Всеукраїнському вебінарі «Зелені бібліотеки: еко-ініціативи для шкільних бібліотек» (в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек). Вебінар організували Державна науково-педагогічна бібліотека України ім. В.О.Сухомлинського та Благодійний фонд "Бібліотечна країна".

Модерували захід Ірина Хемчян, завідувачка відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В. О. Сухомлинського, голова секції працівників шкільних бібліотек УБА та Люсьєна Шум, виконавча директорка БФ "Бібліотечна країна".

Пані Люсьєна виступила також у ролі основного спікера заходу, презентувавши його учасникам - шкільним бібліотекарям з усієї України - новий світовий тренд у розвитку бібліотек - "зелені бібліотеки".

Огляд світового досвіду завершився представленням проєктів українських бібліотек на цій ниві, зокрема проєкту, безпосередньо підтриманого БФ "Бібліотечна країна" у одній із бібліотек для дітей м. Києва, та рух "Зелені бібліотеки".


Досвідом екологічної просвіти на заході поділились також Бердичівська центральна міська бібліотека і Бердичівська міська бібліотека для дітей.

Відеозапис вебінару:

Немає коментарів:

Дописати коментар