четвер, 21 жовтня 2021 р.

Проєкт «Сортування рятує планету”

Протягом вересня-жовтня тривав цикл онлайн-тренінгів по створенню екологічної гри "Сортування рятує планету",  організований ГО «Зростання» в партнерстві з Інтернет-центром  Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. 

Упродовж чотирьох тижнів юні програмісти-екологи навчалися працювати в інтерактивному середовищі Scratch. Учасники проекту вивчали модулі та типи алгоритмів, засвоїли основи Scratch, навчилися створювати скрипти для об’єктів, формувати завдання та переводити його у код.  Усі ці навички діти використали для створення своєї еко-гри  «Сортування рятує планету”.  


На фінальному презентаційному занятті, яке відбулось на платформі ZOOM, діти  разом із організаторами аналізували власні розробки, вносили кінцеві правки, намагаючись максимально модифікувати  свої проекти.

Відеозаписи усіх уроків можна знайти на YouTube-каналі Інтернет-центру: https://cutt.ly/wRs1bRf

А ігри, створені випускниками програми, можна використовувати в екологічній просвіті дітей молодшого шкільного віку - зокрема й у шкільних бібліотеках! Контактну інформацію організаторів проєкту можна знайти на сторінці проєкту на порталі ініціативи Meet and Code.

Ця подія відбулася у межах ініціативи Meet and Code, що фінансується корпорацією SAP та Федеральним міністерством внутрішніх справ Німеччини. В Україні Meet and Code впроваджується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH.

#meetandcode , #SAP4Good  , #CodeWeek , #GURT4Code

Немає коментарів:

Дописати коментар