четвер, 3 лютого 2022 р.

Онлайн сервіс Google Meet

Сьогодні на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпової Чайки відбулося чергове заняття за курсом «Шкільна бібліотека онлайн: практики використання інструментів дистанційної взаємодії з користувачами» для бібліотекарів Суворовського району м.Херсон. 



Під час тренінгу детально зупинилися на можливостях стандартних застосунків Google для створення онлайн – інтерактивів, зокрема платформі Google Meet.

Упродовж заняття детально розглянути такі питання:

· особливості інтерфейсу та налаштувань сервісу;

· можливості планування занять;

· керування зустріччю;

· дії;

· чати;

· додаткові можливості.


 
Із великим захопленням аналізували категорію «інші опції» в якій представлено: дошки для конференцій, варіанти макетів, можливості повноекранного режиму.

Але найбільше курсантів зацікавили особливості візуальних ефектів, які допомагають організатору зустрічі, налаштовувати віртуальні фони, створювати унікальні ірреальні світи, переноситись на сторінки улюблених літературних творів тощо.




Наприкінці заходу модератор на практиці продемонструвала учасникам навчання візуальні ефекти під час онлайн-вікторини «Мандруємо сторінками улюблених класиків». Бібліотекарі за допомогою віртуальних фонів-підказок та цитат з легкістю відгадали авторів та їх твори.



А під час наступного заняття розглянемо більш детально особливості використання Jamboard.

Немає коментарів:

Дописати коментар