Підсумки Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек – 2023

Протягом жовтня активності шкільних бібліотек закладів загальної середньої освіти Херсонської міської ради концентрувались в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек - 2023, який проходив цьогоріч під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!»

Акценти на заходах національно-патріотичної тематики визначались як сучасною боротьбою України проти рашистських загарбників, так і датами національного календаря. Адже саме в жовтні відзначаємо День захисників і захисниць України, День українського козацтва, приурочені до свята Покрови, а також і День української писемності та мови. Численні імпрези, віртуальні експозиції шкільні бібліотеки міста присвятили саме цим датам.



Особливе місце в спілкуванні з юними читачами бібліотеки приділили вихованню любові до свого батьківського краю. Адже, де б зараз не перебували наші діти, маємо допомогти їм зберегти зв’язок з рідним містом – незламним Херсоном.



Традиційно в центрі уваги були також промоція сучасної української літератури для дітей, і насамперед книги, що допомагають читачам зберігати ментальну стійкість та впевненість у Перемозі рідної країни. Бібліотекарі також знайомили своїх юних користувачів з історією та різноманіттям сучасних бібліотек, з модерними бібліотечними послугами.

Вражає різноманіття форм заходів, проведених за програмою Місячника, незважаючи на дистанційний формат спілкування їх організаторів з аудиторією. 

Серед них і добре всім відомі, класичні форми, так і новаторські інноваційні розробки, в яких широко застосовані можливості інтерактивних веб-додатків та онлайн-платформ: уроки мужності і класні години, бібліотечні уроки і конкурси дитячої творчості, квест-гра й гео-кешинг, краєзнавча тусовка й пізнавальне експедиція, патріотична розвідка й абетковий мікс, бліцопитування і смайлопитування, години спілкування та зустрічі з письменниками, ерудит-гра та словограй, лінгвістичний фреш і кінохроніка свободи…







Онлайнові форми бібліотекарі активно використовували і для візуальних промоційних та конкурсних проєктів, створивши віртуальні книжкові виставки, куточок пам’яті, книжкові полиці, вернісажі дитячих малюнків та створених дитячими руками оберегів для наших захисників і захисниць.




 


Партнерами шкільних бібліотек у проведенні заходів Місячника стали обласні бібліотеки Херсонщини, насамперед – обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.

За підсумками Місячника бібліотекарі ЗЗСО Херсонської міської ради створили спільну теку-портфоліо, в якій зібрані звітні матеріали, доступні для ознайомлення як усім учасникам, так і колегам з усієї України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Навчально-тренінгова програма для шкільних бібліотекарів Херсонщини

Бібліотечні форми та методи активізації творчо-пізнавальної діяльності читача

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек - 2024