Вебінар працівників шкільних бібліотек

26 червня 2024 року відбувся вебінар "Формування у користувачів шкільних бібліотек звички та потреби в читанні", організований Секцією працівників шкільних бібліотек ВГО "Українська бібліотечна асоціація".

Учасники заходу ознайомились із кращими практиками бібліотечної роботи, популяризації місії та завдання УБА, а його організатори запросили колег до активного залучення в діяльність професійної спільноти - Секції працівників шкільних бібліотек УБА.

Головними спікерами і модераторами заходу виступили Олена Леонідівна Гончаренко, яка на сьогодні очолює секцію працівників шкільних бібліотек -  завідувачка відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, яка є методичним центром для освітянських бібліотек, Матвійчук Оксана Євгенівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри освітнього лідерства ІПО Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, старший науковий співробітник відділу науково-освітніх інформаційних ресурсів ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського. Вони також підбили підсумки роботи секції за І півріччя секції.


Розкриваючи тему, винесену в назву семінару, Оксана Євгенівна рекомендувала учасникам семінару, зокрема, звернутись до матеріалів, зібраних в Інформаційно-методичному кейсі "Читання як життєва стратегія". 
Завідувачка бібліотеки Миколаївського ліцею № 22 Бондар Софія Вікторівна, яка нещодавно повернулася із другого литовсько-українського бібліотечного форуму «Роль бібліотек у вирішенні проблем демократичного суспільства», поділилась враженнями про цей захід та про те, які знання і досвід привезла із нього. 
 

Пані Софія також поділилася цікавою інформацією про методику бібліотерапії, перекладену українською мовою доктором Дайвою Янавічене, яка допомагає розв'язувати психологічні проблеми вразливих груп населення. Це видання забезпечить українських бібліотекарів практичними знаннями щодо застосування бібліотерапії в громадах, які переживають війну.

Сидоренко Олена Миколаївна, завідувачка бібліотеки КЗ "Панютинського ліцею" Лозівської міської ради Харківської області, ознайомила із досвідом бібліотекарів закладів освіти Харківщини за темою: "Формування у користувачів шкільних бібліотек звички та потреби в читанні. З досвіду роботи бібліотекарів закладів середньої освіти Харківщини".

До активної участі в роботі професійної громадської організації мотивували шкільних бібліотекарів і членкині Президії УБА, які долучились до вебінару - Кравченко Світлана Миколаївна, завідувачка науково-методичного відділу Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, та Щербина Іванна Юріївна, директорка Централізованої бібліотечної системи Солом’янського району міста Києва.

Працівники шкільних бібліотек м. Херсона взяли участь у вебінарі та долучились до обговорення актуальних викликів, що постають наразі перед професійною спільнотою.

    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Навчально-тренінгова програма для шкільних бібліотекарів Херсонщини

Бібліотечні форми та методи активізації творчо-пізнавальної діяльності читача

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек - 2024