четвер, 12 грудня 2013 р.

Фотоконкурс «Ми та книга»

Фотоконкурс «Ми та книга» - засіб популяризації читання та свято для його учасників.

Кращі роботи фотоконкурсу "Ми та книга"

Мистецтво розвиває і збагачує людину, дає можливість долучитися до прекрасного, що є неодмінним складником особистості, яка розвивається. Наше завдання полягає не тільки в розширенні читацьких інтересів учнів, а й у навчанні розуміти та бачити прекрасне.

У бібліотеці Херсонського Академічного ліцею імені О.В.Мішукова при Херсонському державному університеті  Херсонської міської ради кожного року до Всеукраїнського дня бібліотек проводиться фотоконкурс «Ми та книга». Це стало традицією. У рамках проекту пропонується створити цикл фотографій, що відображають людину в книжковому просторі та роль книги в нашому стрімкому житті. Орієнтовно конкурс розрахований на учнів середніх та старших класів. Мета фотоконкурсу – привернути увагу до читання, підвищити роль і престиж книги серед учнів, спонукати до саморозвитку, самоосвіти, стимулювати професійне й аматорське фотомистецтво, реалізацію творчого потенціалу ліцеїстів.
Брати участь у конкурсі запрошуються як ліцеїсти, так і викладачі, як майстри фотомистецтва, так і початківці‑любителі. Напрями для розкриття теми відображено у декількох рубриках: «Книга крізь століття», «Зачаровані книгою», «Перші кроки у світ книги», «Книги навколо нас», «Подорожуємо разом з книгою», «Зачитаю до дірок». Із наших спостережень видно, що дуже популярні рубрики «Перші кроки у світ книги», де конкурсанти представляють зворушливі роботи з малечею, яка читає, та рубрика «Зачитаю до дірок», де у кадрі – домашні улюбленці. Рубрики «Книги навколо нас» і «Подорожуємо разом з книгою» загострюють увагу до навколишнього світу. Гасло учасників цих рубрик: «Ні кроку без книги і без фотоапарата!».

Зазвичай фотоконкурс супроводжується надзвичайним нетерпінням учасників: усі прагнуіть перемогти, прокидається справжній азарт. Журі та глядачі відзначають оригінальність робіт, різноманітність жанрів і стилів, творчий підхід авторів і точне відображення тематики фотовиставки.

Крім вищезгаданих рубрик, ми пропонуємо такі номінації: «Найзворушливіше фото»; «Найкумедніше фото»; «Найдраматичніше фото»; «Наймайстерніше фото»; «Найромантичніше фото»; «Найоригінальніше фото»; «Найсимволічніше фото». Фотороботи розглядаються в різноманітних номінаціях, аби нагородити якомога більше учасників.

Переможцям конкурсу у святковій атмосфері ліцейських вечорів вручаються грамоти та призи.

Немає коментарів:

Дописати коментар