четвер, 16 січня 2014 р.

Підтримка читання у бібліотеці Херсонського Академічного ліцею ім. О.В. Мішукова при ХДУ ХМР




Про фотоконкурс «Ми та книга» - в
статті Єжової Тетяни у журналі «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр»

Питання пошуку ефективних технологій популяризації читання повсякчасно обговорюється в бібліотечному середовищі. Це й не дивно, адже читацькі вподобання та звички постійно змінюються. Сучасні діти та підлітки так люблять фотографувати… Чому б не скористатися цим для просування книжки, читання та рекламування бібліотеки? Адже можна перетворити буденність на яскраве свято, водночас популяризуючи читання.

Тож у грудні в журналі «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» (ШБІЦ), №12/2013 було опубліковано статтю Єжової Т.М., завідувача бібліотеки Херсонського Академічного ліцею імені О.В. Мішукова при Херсонському державному університеті Херсонської міської ради, про ідею популяризації читання за допомогою фотоконкурсу «Ми та книга».

Фотоконкурс «Ми та книга» - це, власне, та ідея, яку бібліотека ліцею представляла влітку цього року на Південноукраїнському міжрегіональному ярмарку бібліотечних інновацій «Бібліокреатив-2013».

Незвичайний світ книг, любов до читання відображаються в яскравих світлинах, які ми можемо бачити завдяки фотоконкурсам, що проводять бібліотеки всього світу:

  • «Книга — у кадрі» (Ульяновська обласна наукова бібліотека ім. В.І. Леніна)
  • «Ми читаємо» (Брянська обласна наукова універсальна бібліотека ім. Ф.І. Тютчева)
  • «Разом із книгою ми друзі» (ЦБС № 7 м. Москва, Центр російської словесності та культури)
  • «Де Ви читаєте?» (Публічна бібліотека м. Трой, США)
  • «Незвичайні місця читання» (Меморіальна бібліотека м. Мейплвуд, США)
  • «Найнезвичайніше читання» (Публічна бібліотека м. Лондон, Велика Британія)
Докладніше про ці фотоконкурси, а також про вимоги та критерії оцінювання конкурсних робіт фотоконкурсу «Ми та книга», рубрики й номінації конкурсу та Положення про фотоконкурс читайте у статті Єжової Т.М. Фотоконкурс «Ми та книга» // Шкільний бібліотечно-інформаційний центр. – 2013. – № 12. – С.26-30.

Сайт журналу «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр»:
http://libcenter.com/index.php/oglyad-publikatsij/povne-vidannya

Єжова Т.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар