четвер, 13 лютого 2014 р.

«Не йде у забуття великий подвиг…»

70-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників присвячується...

   
     
Васильєва Д.І. вітає Кривошей Діана учениця 2-А класу 


    
Учні початкової спеціалізованої школи №12 
«Будемо козаками»



Ціла низка виховних заходів була проведена в спеціалізованій школі № 12 школі присвяченої 69-ій річниці від дня визволення Херсона від німецько-фашистських загарбників.
Це данина безсмертному подвигу та ратній звитязі воїнів, всім хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, хто боровся з ворогом в партизанських загонах опору…
Третя декада жовтня виявилася однією з незабутніх сторінок життя для мешканців Антонівки, відбулася зустріч двох поколінь - ветеранів ВВВ, учнів та батьків спеціалізованої школи №12 в затишному кафе «Ілорі». Вихованці школи підготували яскраву концертну програму, особливе враження на аудиторію справив виступ початкової школи театралізованого дійства «Будемо козаками». Червоними гвоздиками та цінними подарунками учні віншували ветеранів.

Перед присутніми виступили підполковник у відставці сокіл-штурман Василєв Дмитро Іванович, бувша партизанка-зв`язківець голопристанських лісі, в роки війни, ще зовсім юна, а нині поважна дама Олєйнікова Ганна Данилівна, учасник війни Хомеренчук Іван Григорович, під час окупованої Кіндійки займався підпільною роботою. Не стримуючи сліз, зал затамувавши подих слухали про далекі страшні лихоліття війни…
Емоційним було вітання ветеранів ВВВ депутата селищної ради, директора спеціалізованої школи №12 Солоненко Олени Іванівни, яка має кіндійські корні з болем згадувала свої рідних, які відстоювали велику перемогу.
Заступник з навчально виховної роботи Мануйлова Наталя Анатоліївна, вразила залу початком своїх вітань реквієм Рождєстенського «Через века, через года... Помните!....».

Це свято-свічка пам’яті подвигу земляків, які полягли за херсонщину, і тих хто віддав свої життя за матінку-Україну.
Як завжди, щирою і по-грузинські гостинною була господиня кафе «Ілорі» депутат Херсонської міської ради Маркелія Еліко Русланівна. Ще з порогу, вона зустрічала запрошених гостей-ветеранів і кожному приділяла увагу та шану.
Для кожного знаходила тепле слово, бо знає в Кіндійці кожного мешканця, всі його болі і надії. А для людей Кіндійки, саме вона є надією, бо не вживає слів «ні», «не можу», «не маю часу». Саме вона є ідейним втілювачем цього заходу.

Про Еліко Русланівну можна розповідати безкінечно, особливо про її людяність, співпереживання, трепетну жіночність і любов до людей. Бути такою ж чуйною як сама, Еліко Русланівна вчить своїх двох донечок Діану та Ліану, яких безмежно любить і виховує в кращих грузинських та українських традиціях. Маленька другокласниця Діна Кривошей разом з однокласником Сергієм Коновалов читала для ветеранів авторський вірш свого класного керівника Дробот Ольги «Сергійку, що ти знаєш про війну?..». Діти ятрили серця гостей залу, їхнє художнє читання нікого не залишило байдужим.
Всіх присутніх пригощали полковою солдатською кашею засмаченою тушонкою, яку презентувало кафе. Також, лунали пісенні-вітання про життя та кохання від тріо «Тавричанок» - «Степом», Нам было лишь всего семнадцать..» та інші. «Тавричанка» - завжди оздоблює своєю пісенною творчістю всі масові заходи, які проходять в Кіндійській бібліотеці-клубу та кафе "Ілорі".
Взагалі, школа №12 по суті своїй унікальна як соціум, весь час потрібно перебувати у творчій формі, бути сучасною особистістю, професійним вчителем - відповідати статусу школи. Саме тому, школа гордиться перемогами в олімпіадах з різних предметів, саме тому, відбувається своєчасне розмаїття виховних заходів в школі, та поза межами навчального закладу.
Весь колектив школи низько вклоняється мужності і подвигу наших дідів, дякуємо їм за Перемогу, за щастя жити, яке вони подарували прийдешньому поколінню!


                                                              Завідуюча шкільною бібліотекою 
Бабич Ірина Дмитрівна

Немає коментарів:

Дописати коментар