пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

Лютневе методичне об'єднання ШБ

Міський етап фахового конкурсу "Шкільна бібліотека" (2013-2014) завершився ще у грудні, 9 січня були оголошені його підсумки (читайте тут), а от нагода привітати переможців і номінантів конкурсу випала лише зараз - під час лютневого методичного об'єднання, що відбулося в "рожевій залі" обласної біблоітеки для дітей імені Дніпрової Чайки. 
Головний спеціаліст управління освіти Херсонської міської ради Ірина Богданівна Стойчева привітала переможців та вручила їм Грамоти управління.  


                  
Передували нагородженню виступи-презентації досвіду переможців. 
У робочій частині заходу були розглянуті питання про організацію фондів підручників, зокрема з огляду на впровадження нової "Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації" (наказ Міністерства освіти і науки України від 02.12.2013  № 1686). Проаналізувавши за підготовленою директором ХОБД Анною Іванівною Бардашевською порівняльною таблицею розбіжності між новою Інструкцією та попереднім аналогічним документом, виявили кілька позицій, що потребують роз'яснення та уточнення - очевидно, в очікуваних методичних рекомендаціях щодо застосування документу.
Учасникам об'єднання фахівцями обласної бібліотеки для дітей була презентована також основна програма цьогорічного Тижня дитячого читання, підготовлена обласною книгозбірнею, та надані консультації щодо організації роботи з виконання наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА від 10.12.2013 р. №586 "Про організацію роботи шкільних бібліотек щодо відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка, 70-річчя заснування Херсонської області та 70-річчя визволення України від фашистських загарбників", а саме - обласного марафону читців - учнів 1-11 класів ЗНЗ "Звучи у нашім ріднім краї, безсмертне слово Кобзаря!" та зональної фахової естафети шкільних бібліотек "Зростання-2014".

Немає коментарів:

Дописати коментар