середу, 12 жовтня 2016 р.

День захисника України.

День захисника України.


Кожен в Україні чув про козаків.
Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави — гімні України.

Козаків можна побачити на парадах українського війська, їх зображення є на українських грошах та поштових марках. А про малого хлопця і дорослого парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак.


Козак в уявленні українця — це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.


Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.


Цікаво, що святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з її іконою.


Козацтво відіграло у становленні нашої держави роль, історичне значення котрої важко
переоцінити. Тому й ставлення до козаків особливе – з повагою та любов'ю, бо вони – символ мужності, честі, людської і національної гідності.

У наш час традиції українського козацтва не просто живі, а й лягли в основу єднання нації, служать провідною зорею у відчайдушній борні за рідну землю, за Батьківщину.


Президент України Петро Порошенко Указом від 14 жовтня 2014 року № 806/2014, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості встановив 14 жовтня нове державне свято — День захисника України.

Щиросердечно вітаю вас із наступаючими цими важливими для нашого народу святами! Бажаю нам усіх козацьких вчинків, звитяг і глибокої духовності, будьмо вільні, щасливі, успішні – у здоров’ї, мирі та злагоді!

До дня козацтва і захисника України в бібліотеці проведена гра - Лицарі Таврійського краю Херсонських часів козацької доби серед 7класів. 2 команди- "Козаки та козачки". 
В подарунок для козаків, перемогли козачки

Немає коментарів:

Дописати коментар