середу, 5 жовтня 2016 р.

«Бібліотек@ - сучасна, креативна, твоя»

Всеукраїнський день бібліотек відзначили у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки низкою Відкритих уроків читання, в яких взяли участь учні шкіл міста.

Звичайно ж, відбулася і офіційна святкова програма, під час якої прозвучали вітання від представників влади, депутатського корпусу, керівників галузі культури і освіти, профспілкової організації, партнерів та друзів бібліотеки.




Насичена програма зустрічей читачів бібліотеки з успішними, відомими людьми нашого краю в рамках обласної акції "Відкриті уроки читання" розпочалась о дев’ятій ранку зі скайп-зустрічі із Андрієм Вовком – власником одного з найперших в Україні магазину коміксів. Під час зустрічі маленькі читачі поринули у чарівний світ мальованої книги, дізналися про походження коміксів, пригадали вже відомих героїв та разом із гостем створили власну історію про бібліотечного супер-героя.



Наступною відбулася зустріч з головним режисером Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша Сергієм Павлюком, відомим не лише у нашій країні, а й у Фінляндії, Молдові, Польщі та інших країнах, де режисер здійснив свої постановки. На цю зустріч прийшли справжні театрали та поціновувачі мистецтва із числа користувачів бібліотеки.


Центральною подією святкової програми стала церемонія нагородження переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд», основним завданням якого було «утвердження в свідомості та почуттях юних громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до своєї країни, українського народу, його культури, звичаїв та традицій».

На церемонію нагородження у святково прикрашених стінах бібліотеки зібралися не лише діти з Херсона, а й з віддалених  куточків нашої області - Білозерки, Скадовська, Олешків, Нижньосірогозького району та ін. Усі вони - переможці обласного етапу конкурсу в трьох номінаціях: "Прозові твори", "Поетичні твори" та "Малюнки".




Серед наших переможців – і власниця Гран-прі конкурсу в номінації «Прозові твори» у старшій віковій категорії херсонка Елеонора Шелегон, яка вже отримала свою головну нагороду в Києві.

Формулу успіху від Юлії Ситник, голови правління благодійного фонду «Майбутнє Херсонщини», авторки видавничого проекту «Казки Херсонщини», запропонував своїм читачам сектор періодики. Ці казки - фантастичні оповідки, що містять глибоку патріотичну ідею і мають завданням у ігровій формі виховувати у дітей любов до рідного краю. Школярі познайомились із автором казки «Дива Херсонщини» та побачили театралізовану прем’єру цієї казки у виконанні юних акторів театру-студії «Чеширський кіт».


Одночасно відділ естетичного виховання показав читачам справжнє драйв-шоу від юного байкера Ростислава Богомолова, незвичайну захоплюючу «Зустріч із подихом швидкості».


А вже по обіді в «зеленій залі» бібліотеки відбулась аромо-зустріч «Успіх із присмаком кави» із Вікторією Бебко, директором першої в Херсоні літературної «Кав’ярні у Поштовому провулку». Під час спілкування користувачі дитячої бібліотеки не лише дізналися, як читання вплинуло на кар’єру пані Вікторії, але й змогли поставити запитання, що їх хвилюють, і взяти участь у незвичному літературному «інтерактиві з ароматом», адже приємний присмак має не лише гаряча кава, але й улюблена книжка.


Тим часом Інформаційний центр «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» запропонував лайфхак від професіонала «Виховай в собі лідера» із доктором філософії університету США, директором мовної елітної школи «Kherson English Academy» Тімоті Моралесом. А учасниками цієї зустрічі стали учні навчально-виховного комплексу №15, які прибули до нашої бібліотеки незвичайним способом: дорогою від школи вони провели флешмоб, запитуючи у містян, чи знають вони, як пройти до обласної бібліотеки імені Дніпрової Чайки?


До речі, дізнатися про всі зустрічі й заходи, заплановані на цей день наші відвідувачі й мешканці Херсона могли не лише з традиційних постерів та анонсів у мережі Інтернет, а і з незвичайної «інформаційної парасольки» кольорів веселки – у «фірмовому стилі» бібліотеки ім. Дніпрової Чайки. Яскраве «парасолькове» вбрання прикрашало цього дня й коридори та зали бібліотеки, - і, напевно, «прогнало» дощ від Херсону: святковий день видався ясним та погожим.


Немає коментарів:

Дописати коментар