четвер, 2 січня 2020 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек - 2019

«Бібліотека Нової української школи - простір для освітніх можливостей кожного учня".
Саме під таким гаслом проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек цього року.
Упродовж жовтня 2019 року юні читачі шкільної бібліотеки Херсонського НВК № 56 змогли прийняти участь у цікавих конкурсах, акціях та заходах.
Без шкільної бібліотеки неможливо уявити навчання учнів і виховання читачів. І сьогодні бібліотека залишається джерелом одержання інформації, інтелектуального відпочинку, творчого спілкування і розвитку учнів.
У Херсонському НВК 56 з перших місяців навчання прищеплюють першачкам любов до книги. В ігровій формі бібліотекарі розповідають правила користування бібліотекою і нагадують про гігієну поводження з книгою.
В рамках місячника шкільних бібліотек - 2019 було посвячено в читачі учнів 1-В, 1-Г, 1-Д, 1-Є класів.
Відвідавши захід "А у нас перша осінь у школі" першокласники стали "Почесними читачами бібліотеки"
У рамках місячника шкільної бібліотеки було проведено віртуальну екскурсію «Сучасні, кращі, незвичайні», присвячену кращим бібліотекам України та світу для учнів 8-А класу.
Цікаво спостерігати за реакцією учнів, коли розповідаєш про сучасні бібліотеки. Сьогодні бібліотека - це не тільки зберігання інформації, а й доступ до всесвітньої мережі, електронного каталогу, участь у різноманітних конкурсах.
Сьогодні бібліотека - це круто!
Шкільна бібліотека Херсонського НВК 56 та кращий читач нашої бібліотеки серед учнів 6-7 класів Іноземцев Артур взяли участь у міському заочному конкурсі «Краща шкільна бібліотека -2019».
15 жовтня відбулось урочисте нагородження переможців грамотами управління освіти та преміями.
Протягом жовтня в шкільній бібліотеці Херсонського НВК 56 експонувалась виставка-фотосушка «Я і моя улюблена книжка».
Учні із задоволенням відгукнулись на пропозицію сфотографуватися із улюбленою книгою.
У рамках місячника шкільної бібліотеки діти стали учасниками гри-імітації «У світ через книжки».
Які відмінності між енциклопедією та казкою? Як знайти потрібний твір у збірці? І що ж таке «форзац» у структурі книги?
На ці питання можуть відповісти учні 3-Г класу.
Два тижні тривав конкурс творчих малюнків «Твій друг - бібліотека», а 22 жовтня було визначено переможців. Колектив 4-Б класу став кращим у кількох номінаціях. Діти отримали дипломи та подяки, а також стали учасниками літературного батлу. Розумники відгадували загадки, грали у гру «Хто я?» і змогли згадати літературних героїв на кожну літеру алфавіту.





Завершився Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек у Херсонському НВК № 56 уроком творчості "Читаємо, малюємо, граємо: пригоди краплинки" для учнів 2-Б класу, під час якого пригадали стани води в природі та виготовили власноруч паперові парасольки.

Немає коментарів:

Дописати коментар