четвер, 7 березня 2024 р.

Готуємось до свята дитячого читання

07 березня 2024р. відбувся вебінар на тему: «Всеукраїнський тиждень дитячого читання 2024» для працівників шкільних бібліотек ЗЗСО Херсонської міської ради, організований управлінням освіти міської ради у партнерстві з КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради.

З вітальним словом до учасників заходу звернулась Ірина Стойчева, головний спеціаліст управління освіти Херсонської міської ради.

Організатори поінформували учасників заходу про те, що урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання "Читацька родина єднається заради вільної країни" призначене на 26 березня й відбудеться на базі Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка під девізом «Наближаємо перемогу з книгою»; запросили до участі в Національному читацькому марафоні "Діти України читають захисникам" Офіційне завершення Тижня традиційно приурочене до 2 квітня – Міжнародного дня дитячої книги.

Свої заходи для проведення їх у рамках Тижня готують усі бібліотеки країни, що працюють для дітей – шкільні, дитячі, публічні бібліотеки територіальних громад. Заступник директора з організації бібліотечного обслуговування бібліотеки імені Дніпрової Чайки Ірина Ковач ознайомила колег із програмою заходів Тижня дитячого читання, яку запланувала обласна дитяча книгозбірня, із промоційними матеріалами Тижня-2024, та запропонувала колегам із шкільних бібліотек міста об’єднати зусилля, щоб залучити якомога більше дітей-херсонців до читання та корисного дозвілля напередодні та у дні весняних канікул.

На завершення вебінару Ірина Срібна, завідувачка відділу бібліотечного прогнозування та інновацій бібліотеки імені Дніпрової Чайки, привітала колег із чудовими святами - Днем української жінки та Міжнародним жіночим днем, - яскравою відеопрезентацією із піснею "Берегиня" (Freeda Shenk).


Немає коментарів:

Дописати коментар