Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек - 2024

"Читаюча шкільна родина - стратегічне завдання бібліотеки" - таким є гасло Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, визначене на 2024 рік Державною науковою установою "Інститут модернізації змісту освіти" спільно з Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В. О. Сухомлинського (лист ІМЗО від 10.07.2024 №21/08-1104).

Як відомо, Місячник буде проведено в Україні вже вдесяте, згідно з наказом МОН України від 12.08.2014 №931. А вибір гасла "ювілейного" Місячника обумовлений насамперед завданнями, покладеними на шкільні бібліотеки Стратегією розвитку читання на період до 2032 року "Читання як життєва стратегія". Адже шкільні бібліотеки, наряду з публічними та іншими бібліотеками країни, є справжнім фундаментом розвитку національної політики з підтримки читання.
До вашої уваги - добірка матеріалів на допомогу в підготовці програми Місячника вашої шкільної бібліотеки, до якої включені, зокрема, й згаданий вище лист та методичні "Рекомендації щодо проведення в 2024 році Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек "Читаюча шкільна родина - стратегічне завдання бібліотек", з доданим до них рекомендаційним списком літератури:

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Навчально-тренінгова програма для шкільних бібліотекарів Херсонщини

Бібліотечні форми та методи активізації творчо-пізнавальної діяльності читача