четвер, 29 жовтня 2015 р.

Загальноміський семінар шкільних бібліотек «Виховуємо громадянина – патріота України»

29 жовтня 2015 року на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відбувся загальноміський семінар працівників шкільних бібліотек Херсона, організований управлінням освіти Херсонської міської ради та методичним кабінетом при управлінні освіти спільно з нашою бібліотекою
Семінар був присвячений підведенню підсумків Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, що цього року проходить під гаслом «Виховуємо громадянина – патріота України», у бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської міської ради. 
Семінар відкрила Ірина Богданівна Стойчева, головний спеціаліст управління освіти міськради. Вона привітала учасників семінару із Міжнародним днем шкільних бібліотек, що відзначався днями, та вручила подяки управління освіти ряду працівників шкільних бібліотек, нагороджених за підсумками роботи у 2014-2015 н.р. та проведення основних заходів Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2015 р.
Серед нагороджених - і загальновизнані лідери, що в минулому і поточному навчальному році з успіхом предстявляли громаду шкільних бібліотек нашого рівня не лише на обласному, а й на всеукраїнському рівні, і бібліотекарі-координатори та завідувачі базових закладів, що стали організаторами головних загальноміських заходів, проведених у рамках місячника, і представники нового покоління, які ще не так давно працюють на бібліотечній ниві, але вже встигли зарекомендувати себе як креативні, творчі особистості, здібні професіонали.
Шкільних бібліотекарів чекав приємий сюрприз: колектив біблоітеки підготував для них подарунок - карту-гру "50-зірковий Ігроленд", створену у Центрі "Вікно в Америку для майбутніх лідерів".

Наталія Вікторівна Гулювата, завідувач бібліотечного колектора методичного кабінету при міському управлінні освіти, виступила у ролі модератора панорами розмаїтихого і багатопланового досвіду, набутого бібліотеками ЗНЗ в рамках цьогорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. 
Прозвучали виступи завідувачів бібліотек:
-  Гімназії № 20 ім. Б.Лавреньова;
-  ЗОШ І-ІІІ ст. № 36;
-  ЗОШ І-ІІІ ст. № 55;
-  СЗОШ І-ІІІ ст. №12.
Із прикладами - презентаціями окремих бібліотек, що були підготовлені спеціально до семінару, можна буде ознайомитись незабаром у нашому блозі.
Колеги з бібліотеки ім. Дніпрової Чайки запросили шкільних бібліотекарів до співучасті в літературних конкурсах для школярів, а саме: ІІІ регіонального літературного конкурсу ім. Ю.К.Голобородька «Зачаровані Таврією» та ІІІ відкритого літературного конкурсу у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест».
Була надана і методична консультація щодо організації участі школярів - користувачів шкільних бібліотек - у ІІІ етапі загальноміського конкурсу дитячого читання «Книжковий драйв» - «Book-анімація».

Немає коментарів:

Дописати коментар