середу, 7 жовтня 2015 р.

Зустрічі з Галиною Вдовиченко: післяслово

Зазвичай після зустрічей з письменниками ми запитуємо у читачів про їхні враження, що запам'яталось найбільше і т.д., і т.п.
А от цього разу Галина Костянтинівна на своїй сторінці у Фейсбуку такі гарні відгуки про свої зустрічі з херсонськими читачами залишила, що нам, бібліотекарям, захотілось зібрати їх усі докупи і "записати" до свого "щоденника" - собі на згадку і з читачами поділитись. 


***
"Коти, шкарпетки та миші у Херсоні, зустріч перша, дитяча (в навчально-виховному комплексі № 15). 
Після цієї зустрічі бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеко для дітей мене запитали: ви не втомилися? Яке! Це було, як міцна ранкова кава - такий наплив енергії та позитиву. Усе зробили діти та бібліотекарі, мені залишалося тільки відповідати на запитання, слухати й дивуватися. Четверті класи, ви мене по-доброму шокували:)  "
***
"Херсон, Школа гуманітарної праці (!). Зовсім інший формат зустрічі, знову несподіваний: "Календар". Начебто говорили про "36 і 6 котів", а вийшло, що й про улюблені дні тижня, про те, наскільки ми комунікабельні й товариські (відповідали усі разом на запитання анкети, що її підготували бібліотекарі), про характери та інші особливості, що роблять нас неповторними.
Наприкінці діти буквально накинулися на книжки. Воно й не дивно - гуманітарії! :)) А коли ми вже поверталися через шкільний двір, учні там під запальну музику робили таку класну танцювальну зарядку, що я ледве їх не підтримала... Танцюристам-котам ця весела руханка особливо сподобалася б:)) "
І ще:
"Школа гуманітарної праці - тут, звісно, до книжок особливе ставлення. Тут "36 і 6 котів" кинулися до дітей, а діти до котів. Повне взаєморозуміння:)  "

***
"Скайп-зустріч з читачами районних бібліотек для дітей - з Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Директор бібліотеки - Анна Іванівна Бардашевська. Познайомилася з нею і зрозуміла, чому вони усі у цій бібліотеці такі небайдужі, такі творчі, активні й наполегливі. Тепер усе зрозуміло:) За один день стільки встигнути! Та ще й до сільских бібліотек, до маленьких сільських читачів дістатися, нехай і скайпом. Фантастика. "
***
"Херсон. Зустріч із дорослими читачами у дитячій бібліотеці. До її початку вже не залишилося "дорослих" книжок, їх було відчутно менше за читацький попит. Бібліотекарка Ольга Крижановська - супер-організатор та диригент усіх наших пересувань (включно з заїздом на телебачення та іншим) - вона відправилася до книгарні Клубу сімейного дозвілля й купила там "Маріупольський процес", який там був - один. Добре, що бібліотека має у фондах книжки, було що поставити на стіл. Отож, книжок для читачів забракло.
Херсоне, ти надзвичайне місто:)) Твій читацький апетит вражає."

Немає коментарів:

Дописати коментар