четвер, 19 жовтня 2017 р.

Медіаосвіта: крок другий


Серію майстер-класів для бібліотекарів міста відкрила сьогодні Кухаренко Ганна Миколаївна, завідувач бібліотеки Херсонського НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» № 15, яка провела бібліотечний медіаурок для учнів 5 класу «SOS у морі Інтернету. Нетикет-дартс».


Медіаурок було розроблено групою шкільних бібліотек Суворовського району (Єжова Т.М. (Херсонський академічний ліцей імені О.В. Мішукова), Ейсман Л.М. (гімназія № 20 ім.Б.Лавреньова), Зелінська І.А. (ЗОШ І-ІІІ ст. № 34) в рамках корпоративного проекту «Основи медіаосвіти: Бібліотечний модуль».



Під час уроку учні навчилися правилам безпечної роботи в Мережі, що безперечно знадобиться їм для вільного і впевненого користування величезними можливостями Інтернету – прекрасного інструменту для розвитку їхнього творчого начала.


Діти виявили високу зацікавленість темою уроку: вони були активними й допитливими, демонстрували і кмітливість, і спритність, і витримку. Незважаючи на те, що змагалися дві команди, перемогла дружба – було набрано однакову кількість балів. Тож усі учасники гри почували себе переможцями. 


Ганна Миколаївна створила атмосферу доброзичливості й витримала високий темп і ритм гри.

Тож можна констатувати, що бібліотечний медіаурок у формі цікавої нестандартної гри дуже подобається дітям, а отже є ефективним. До того ж сьогоднішній медіаурок – це  навчальна гра, в якій виграють усі, навіть без підрахунку балів, бо здобувають знання на тлі захвату та великого емоцiйного пiднесення.

Кухаренко Г.М. поділилася також своїми надбаннями у професійній сфері, вдалими бібліотечними проектами та ідеями на майбутнє.


Учасники майстер-класу відмітили високий професіоналізм Ганни Миколаївни і побажали успіху в її творчих  задумах.


Ще більше інформації дивіться тут.



Єжова Т.М.,
координатор шкільних бібліотек
Суворовського району

Немає коментарів:

Дописати коментар